آموزش زبان انگلیسی آنلاین فرالن
4.5/5 - (12 امتیاز)

نقد فیلم Mine (مین)

Mine 2 - نقد فیلم Mine (مین)

گاهی از حرکت می‌ایستی و گمان می‌کنی اگر یک قدمِ دیگر، برداری کار تمام است. برای همین ایستادن را انتخاب می‌کنی.  فیلم مین به کمک تو می‌آید تا به تو بیاموزد، هرگز نباید متوقف شوی. مایکِ سرباز، به ماموریتی رفته که با روحیات او همخوانی ندارد. ترور شخصی که درگیر مراسم عروسی است.او هدف را در تیررس دارد اما با لحظه‌ای مکث و تردید، موقعیت را از دست می‌دهد. تا اینکه در راه بازگشت مسیر را گم می‌کنند و دوستش با مین کشته می‌شود. پای مایک روی جسم سختی می‌رود که باعث می‌شود مایک متوقف شود. مایک در برهوتی گیر افتاده و قادر به برداشتن قدم بعدی نیست. در این تنهایی و گرفتاری، بهترین فرصت است برای زندگی که گذشته‌ات را به تو یادآوری کند. فیلم به کودکی مایک برمی‌گردد.زندگی خشن برای مردی با روحیه‌ای ضعیف. هر بار که در زندگی باید قدمِ بعدی را با جدیت برمی‌داشته، به اشتباه توقف را انتخاب کرده. ترس او را از برداشتن قدم بعدی محروم کرده.کارگردان صحنه‌های درگیری خانوادگی مایک در کودکی را به تصویر می‌کشد و در  لحظه‌ای که مایک به عنوان یک انسان زنده باید کاری درخور شرایط انجام می‌داده، دوربین روی پاهای مایک زوم می‌شود و با یک توقف در گام‌های مایک، ما احساس می‌کنیم پای او فلج شده و نمی‌تواند قدم بعدی را بردارد.

در انتهای فیلم متوجه می‌شویم پای مایک در بیابان هم روی هیچ مینی نبوده و فقط یک عروسک زیرپای مایک بوده.

حرف همین است. در سرتاسر زندگی، مین‌های خودساخته‌ی بسیاری برای خود می‌تراشیم و گام بعدی را از دست می‌دهیم. خیلی از مین‌ها که ما را فلج کرده‌اند وجود خارجی ندارند. زاده‌ی خیالات ما هستند و آنقدر به آنها باور داریم که حاضر نیستیم قدم بعدی را برداریم.

Mine 1 - نقد فیلم Mine (مین)

ورود مرد سیاهپوست و دخترش به فیلم در واقع وارد کردن مایک به فاز گفت‌وگو با درونیات خودش است. مردی که با خونسردی و شوخ‌طبعیش مایک را کلافه میکند.اما در خلال این شوخی‌ها، واقعیات تکان‌دهنده‌ای را به او یادآوری می‌کند. جایی مرد سوالات زنجیرواری از مایک میپرسد:برای چی اینجای؟برای چی اومدی جنگ؟ برای چی سربازی؟ برای چی از خونه دوری؟ و با همین سلسله سوالات ذهن مایک را به عقب برمیگرداند و مایک با مکث و درنگ به فکر فرومی‌رود که واقعا چه‌چیزی مرا به اینجا کشانده؟

گاهی فراموش می‌کنیم دقیقا چرا در این مکان کنونی هستیم.چه چیزی ما را به اینجا کشانده و از کجا شروع کرده‌ایم.

مرد از مایک می‌پرسد:((چرا قدم بعدی را برنمیداری؟))

مایک میگوید:((چون ممکن است آخرین قدم من باشد)).مرد جوابی می‌دهد که پیام اصلی فیلم در آن نهفته است.((هر قدم که برمی‌داری ممکن است آخرین قدم تو باشد)).

شوپنهاور در کتابِ در باب حکمت زندگی، معتقد است وقتی مشکلی را پیش‌بینی می‌کنیم اما نمی‌توانیم آن را حل کنیم باید جوری به آن نگاه کنیم که انگار هرگز رخ نمی‌دهد.

در زندگیِ همه ما هر قدم، ممکن است قدم آخر باشد اما نباید پای خود را روی مین حس کنیم و ادامه‌ی راه را از دست بدهیم.

مشکلات زندگی در گذشته‌ی تاریک مایک، قدرت قدم بعدی را از او گرفته‌بودند. و حالا بازی سرنوشت او را به بیابانی می‌آورد که دختری که سال‌ها قبل آنجا بوده و حالا مرده، عروسک‌هایی در زیر خاک این بیابان پنهان کرده.و پای مایک روی یکی ازاین عروسک‌ها می‌رود تا به او یادآوری کند خیلی از مین‌ها واقعی نیستند. در واقع فیلم از ما نمی‌خواهد که اگر روزی واقعا پایمان روی یک مین گیر کرد، قدم بعدی را برداریم.نه!

پیام فیلم این است که اهمیت هر قدم را بدان! قدر موقعیتی که در آن می‌توانی قدم بعدی را برداری بدان. روی مین‌های خودساخته گیر نکن!

نویسنده: فاطمه دلفانی
4.5/5 - (12 امتیاز)
نظر شما چیست؟ شما هم نظر خودتان را در مورد این فیلم در بخش نظرات بنویسید. اگر نظر و مطلب مفید و کاملی داشته باشید، امکان اضافه شدن نظر شما به محتوای این پست وجود دارد!
حتما عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام سینما مدرن باشید! ما در تلگرام و اینستاگرام مطالب متفاوت تری داریم که در سایت نیست!
4.5/5 - (12 امتیاز)
حسين در 28 جولای 2020 ساعت 02:13 پاسخ

چه نقد درخشاني

مستر چالش در 18 آوریل 2021 ساعت 12:09 پاسخ

نقد فیلم از خود فیلم قشنگ تر بود 👍

    فاطمه دلفانی در 19 آوریل 2021 ساعت 01:23 پاسخ

    ممنونم مستر

اکبر در 28 سپتامبر 2021 ساعت 10:08 پاسخ

باسلام. فیلم خوبی بود. بنده نقد فیلم زیاد میخونم و میبینم ولی متاسفانه مثل همین نقدی که خوندیم اکثر منتقدها داستان رو نقد و بررسی میکنن نه فیلم رو. مثلا بازیها و انتخاب بازیگرها و نور پردازی و کارگردانی و شیوه روایت و … بررسی نمیشه. فقط بررسی داستان فیلم هست. با احترام ، به نظر بنده ما منتقد فیلم نداریم تو ایران یا خیلی خیلی کم داریم

    فاطمه دلفانی در 29 سپتامبر 2021 ساعت 19:56 پاسخ

    سلام ممنون از دیدگاهتون. بله من همیشه فیلم رو از جنبه‌ی محتوا و روایت بررسی می‌کنم چون اون مسایل تکنیکی فیلم‌سازی در حوزه‌ی تخصص بنده نیست. اغلب مخاطب هم تمایلی به پرداخت اون مسایل نداره مگر اینکه رشته‌اش فیلمسازی یا سینما باشه

علی در 9 اکتبر 2021 ساعت 16:52 پاسخ

اشتباه بزرگ این فیلم درک اشتباهشون از ساز و کار مینه…مین به محض فشرده شدن منفجر میشه و مینی وجود نداره که بعداز فشردن پا منفجر نشه

    فاطمه دلفانی در 9 اکتبر 2021 ساعت 18:15 پاسخ

    سلام. تا جایی که میدونم اکثر مین‌ها همین‌طور که شما فرمودید تا فشار پا رو دریافت می‌کنند منفجر میشن. اما تعدادی مین هم وجود دارند هر چند به تعداد کم، که طرز کارشون همین مدلی هست که در فیلم دیدید. خوب فیلم رو در نظر بگیرید مایک یک سرباز حرفه‌ای بود تا حدی که برای عملیات تروریستی هم فرستاده میشه. و با انواع مین‌ها آشنایی داره. حالا وقتی پاش رو روی چیز مشکوک به مین فشار میده چه اتفاقی میفته؟ منفجر نمیشه. پس احتمال میده از اون مدل مین‌های محدود باشه که با برداشتن پا منفجر شن. چون به فکرش نمیرسه که یک عروسک اون زیر باشه

    ناشناس در 19 مارس 2022 ساعت 02:20 پاسخ

    گاز ورمه باوو گاز ورمه

علی در 10 اکتبر 2021 ساعت 02:24 پاسخ

اتفاقا من نقد محتوا رو خیلی دوست دارم و این نقد هم بسیار خوب بود. فقط ای کاش در اخر نقد فیلمها پیشنهاد برای فیلم بعدی یا مشابه میذاشتین

ابوذر در 13 دسامبر 2021 ساعت 09:09 پاسخ

سلام .داستان خیلی کنده البته صحنه خشن هم داره .درمجموع پیام رسانی شفاف و واضح نداره ، خسته کننده به نظر میرسه شاید ارزش دیدن نداره !

    مریم در 15 مارس 2022 ساعت 20:42 پاسخ

    محتوای بسیار عمیقی داره، و مسایل روانشناختی رو در بر میگیره. مثلآ مایک به محض از بین رفتن کینه نسبت به پدرش، ترسش از بین رفت و رها شد.

رها در 23 فوریه 2022 ساعت 09:35 پاسخ

فاطمه جان نقد شما از خود فیلم بسیار زیباتر بود.

محمد رضا در 18 مارس 2022 ساعت 10:37 پاسخ

توقف مایک و برنداشتن قدم بعدی بخاطر زخ کینه ای بود که از پدر الکلی داشت….با آغوش گرفتن پدر و رهایی از رنجش به رهایی دست پیدا کرد که شهامت برداشتن قدم بعدی را رقم زد…ببخشیم تا رها شیم

شاهبن در 22 جولای 2022 ساعت 04:33 پاسخ

تا نبخشی نمیتونی رها شی

محمد حسین زارع در 6 ژانویه 2023 ساعت 12:43 پاسخ

با سلام ….این فیلم سرگذشت زندگی بسیاری از ما هست که همیشه ترس که منشا تمام نواقص ما میباشد ما را در گذشته و آینده در گیر می‌کند و همه ما از روح بزرگی که در وجود ما هست غافل میشویم و نمی‌فهمیم که ما چقدر قدرتمندیم و خودمان خبر نداریم و روحمان را در گیر مسایل بی ارزش دنیا میکنیم و روح ما بسیار وسیع تر از آن چیزی هست که فکر میکنیم

بهروز ساریخانی در 9 ژوئن 2023 ساعت 19:13 پاسخ

ضمن سپاس از شکل قابل توجه معرفی فیلم, شاید فیلم تاحدودی نیز میخواهد به تماشاگر آمریکائی نشان دهد که سربازان مامور به خدمت این کشور در کشورهائی نظیر افغانستان, عراق, سوریه و . . . سومالی درگیر چه مشکلات و سختی های جدی هستند. از سوی دیگر فیلم, به سیاق اغلب آثار سینمائی هالیوود, بدون آنکه جنبه شعاری بخود گرفته و شعور مخاطب را دست کم بگیرد, بطور غیرمستقیم یادآور میشود که سربازانی که برای چنین ماموریت ها بسیار خطرناک اعزام میشوند مربوط به کدام اقشار اجتماعی- اقتصادی اند.
فیلم تاحدودی نیز به منتقد دخالتهای خارجی آمریکا در کشورهای دیگر است که سالهاست دوباره به جزئی از سیاست خارجی غرب ( و بویژه آمریکا ) بدل شده است. این سیاست مدتهاست که مورد نقد جدی بخش بزرگی از مردم آمریکاست.
در مجموع بنظرم ساخت چنین فیلمهائی که بیننده را وادار به تامل بیشتر درباره مسائل می نمایند, جدا شایسته تحسین است ! ؟

زود بیا یوتیوب سینما مدرن ویدئو جدید داریم!
// //