آموزش زبان انگلیسی آنلاین فرالن
5/5 - (2 امتیاز)

نقد فیلم High Life 2018 (آنگاه که زندگی شکل مرگ میگیرد)

MV5BMDNjN2NjYmItMjAyZi00NmNkLWJmYTQtYzcwZGRiM2RmNGNlXkEyXkFqcGdeQXVyODUxNjcxNjE@. V1  - نقد فیلم High Life 2018 (آنگاه که زندگی شکل مرگ میگیرد)

اساسا مقوله “هنجارشکنی” و “پیشرو بودن” ، مخصوصا بین فیلمسازان دهه اخیر سینمای جهان ، مورد توجه ترین نکته ای است که ذهنیت هارا در بر گرفته و زمانی رنگ جدی بودن به خود میگیرد که علاوه بر فیلمساز ، مخاطب امروزی نیز انتظار تجربه های جدیدی از تماشای یک اثر سینمایی دارد. (بدیهی است که این صحبت ها ارتباطی به سینمای بدنه ندارند) از این رو ، فیلمسازی و کنش هنری عملا به اندازه فعالیت های مربوط به تکنولوژی بیرحم و سریع جلوه میکند و هر روز دچار تحولات جدی و تغییرات اساسی است. گاهی برخی از فیلمسازان از این قافله جا میمانند و گاهی هم بعضی هایشان پرچمدار چنین جریانی میشوند. کلر دنی ، فیلمساز کارکشته و قدیمی فرانسوی اما هرگز “قدیمی” نمیشود ، بلکه از آن دسته فیلمسازانی است که معمولا پرچم تجربه گرایی/پیشروی را در ابتدای صف در دست گرفته و نمونه بارز “بلند شدن دود از کنده” محسوب میشود.

High Life Robert Pattinson 1200x520 - نقد فیلم High Life 2018 (آنگاه که زندگی شکل مرگ میگیرد)

فیلم اخیر او ، زندگی والا ، چه از لحاظ ایده پردازی و چه از لحاظ پرداخت موضوعی/بصری شگفت انگیز است. همان فضای مینیمال و کم سر و صدای همیشگی سینمای دنی را ، این بار دیوانه وار تر و بی پروا تر شاهدیم. ایده کلی اثر مبتنی بر مقوله “زندگی” و “مرگ” چیده شده است. پرداخت کنایه آمیز دنی به این شکل است که تعدادی آدم تبهکار (بعضا چندش آور) که اصلا رنگ قهرمان به خود نمیگیرند ، به جای اینکه محکوم به مرگ باشند ، محکوم به نمادی خاص از زندگی میشوند. آنها به عنوان موش آزمایشگاهی به خدمت “علم” درآمده و راهی سفر فضایی میشوند. حالا فیلم با حضور مستمر در سفینه و همنشینی با این تبهکاران ، روند جنون آمیز حکم زندگی آنهارا به اجرا در میاورد که اتفاقا دردناک تر از اعدام مینماید. فیلم شامل سه خط زمانی کلی است : در ابتدا مونته و دختر خردسالش که تنها در سفینه اند و به شکل جالب توجهی مشغول “زیست” و مبادله تجارب زیستی در فضای ایزوله سفینه هستند. در پرده دوم ، با فلش بکی که مونته بعنوان راوی مسبب آن است ، به چندسال گذشته میرویم و همان ماجرای مربوط به ورورد این شخصیت ها به سفینه را شاهدیم. به شکلی گسترده تر ، روابط میان شخصیت ها و طریقه مرگ هرکدام از آنهارا مرور میکنیم و سپس در پرده سوم ، با پرش زمانی چند ده ساله ، دوباره به پدر و دختر برمیگردیم. این بار دختری که در سفینه به دنیا آمده ، به جای “راه رفتن” ، “دعا کردن” را می آموزد و اذعان دارد که اساسا فلسفه دعا را نیز نمیداند ، که صرفا از طریق تصویر های تصادفی از زمین با آن آشنا شده و در صدد تقلید از آنهاست.

high life 1200 1200 675 675 crop 000000 - نقد فیلم High Life 2018 (آنگاه که زندگی شکل مرگ میگیرد)

بین پدر و دختر (مونته و ویلو) شباهتی طعنه آمیز مشهود است. پدری که قرار بود به علت قتل های متعددش روی زمین اعدام شود ، حکم زندگی (به شکلی خاص) نصیبش میشود و رنج ناشی از مورد آزمایش چنین زندگی ای قرار گرفتن را به جان میخرد. از طرفی ویلو ، که حاصل تولید مثلی کاملا غیر احساسی و مکانیزه بوده ، چشم در سفینه ای باز میکند که احتمالا خیلی تمایلی به آن نداشته. در واقع دو شخصیت محوری فیلم که در پرده اول و سوم شاهدشان هستیم ، به طرز کنایه آمیزی اجبار زنده گی (نه زندگی) را پذیرفته اند و مقوله کنایه آمیز ماجرا نیز آنجا ظهور میکند که کلیر دنی این اجبار رنج آمیز را شاعرانه به تصویر میکشد.(موسیقی پایانی فیلم پس از تمام آن خونریزی ها از آن احساسات خاصی است که فقط در سینما فرصت تجربه اش را دارید) همچنین فیلم مملوست از صحنه های اروتیک و مسئله ارتباط جنسی ، که بعضا انفعال و درماندگی شخصیت هارا در مقابل کنش جنسی به تصویر میکشد. نگاه فیلمساز احتمالا بر این اصل استوار است که انسان اساسا علاوه بر میل به زنده گی ، میل به زنده گی بخشیدن به دیگران را نیز نمیتواند کنترل کند. به این فکر فرو خواهید رفت که کنش اولیه جنسی هرچند شامل لذتی چشم ناپوشیدنی است اما انزجار زمانی رخ میدهد که در پس این لذت جسمانی ، حکمی مربوط به “زنده گی” را امضا کرده اید. حکمی که تمام کاراکتر های فیلم “زندگی والا” را به طرز وحشیانه ای درگیر خود کرده و هیچ چیز جز مرگ را راه رهایی نمیداند.

نویسنده : ایمان رضایی

5/5 - (2 امتیاز)
نظر شما چیست؟ شما هم نظر خودتان را در مورد این فیلم در بخش نظرات بنویسید. اگر نظر و مطلب مفید و کاملی داشته باشید، امکان اضافه شدن نظر شما به محتوای این پست وجود دارد!
حتما عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام سینما مدرن باشید! ما در تلگرام و اینستاگرام مطالب متفاوت تری داریم که در سایت نیست!
5/5 - (2 امتیاز)
آریو در 12 ژانویه 2020 ساعت 00:16 پاسخ

این نقد نیست ،اسپویله.

دعا در 16 ژانویه 2022 ساعت 00:59 پاسخ

من ابن فیلمو دیدم قبلش نظر پرسیدم امتیازو نگاه کردم تریلر همه چی…
بعد وقتی داشتم نگاه میکردم یه جوری شدم یعنی به هیچ وجه نمیتونستم اون فضای وحشیانه رو درک کنم
به جاهایی از فیلم هم گیج میشدم که چرا؟…
و به نظرم رابرت پتینسون خیلی خوش درخشید در نقش یه تبه کار قاتل که هیچ رحمی نداره و تنها تصویری که از احساسات ازش میبینم وقتایی هست که دخترش که اصلا بعدا ها فهمید که از ژن خودش به دنیا اومده
نقاط احساسی زیادی نداشت ولی وقتی داشت ناراحت کننده بود واقعا
کلا من این فیلم رو خیلی دوست نداشتم و پیشنهاد نیکنم اکر نت اضافه و وقت اضافه دارید تماشا کنید

علی در 28 می 2022 ساعت 23:25 پاسخ

فیلم جالب و دقیقی بود. بر عکس اینکه موضوعات اساسی را به صورت بی رحمانه ارائه میده، به هیچ وجه از کلیت فیلم خسته نمی شی. عجیب بود. ریزه کاری هایی بسیاری داره که با لطافت در فیلم جاداده شده. طوری که بدون اینکه آدمی دانشمند باشی، حداقل با یکی از آنها در تجربیات زندگی مواجه می شی. اینطوری اجساس صمیمیت و انسانی بودن فیلم برایت روشن میشه. فیلم خیلی خوبی بود. به نظرم، اگر از فیلم بلید رانر و یا مثلا فیلم اینک آخر الزمان لذت برده باشید، از این فیلم لذت وافری خواهید برد.

کوروش در 5 ژوئن 2022 ساعت 10:40 پاسخ

سلام
فیلم را دیدم …فضای بکر و یگانه فیلم را دوست داشتم..با کمترین دیالوگ بیشترین امواج احساسات بشر را منتقل می کرد…انگیزه زندگی در بشر در وجود پاتینسون مشخص بود…حس ادامه زندگی و مسئولیت پذیری در وجودی از خود..فلسفه بقا…تاکید مشخص فیلم بر روی احساسات جنسی بشر بعنوان تنها راه ایجاد بقا و فلسفه ادامه زندگی…افرادی که زندگی هایی را گرفته اند چگونه در تلاش ایجاد زندگی هستند بعنوان راهی برای جاودانگی

اینستاگرام ما تلگرام ما
// //