صنعت فیلمسازی در پی شیوع کروناویروس دستخوش تغییرات اساسی شده و بسیاری از سالنهای سینما درهایشان را به روی مخاطبین بستهاند و برخی حتی اعلام کردهاند که تا دوازده هفتهی آینده بازنخواهند گشت. اما این هفته باکس آفیس به سطح تازهای از سقوط رسید. هالیوود ریپورتر و لسآنجلس تایمز آخر هفتهی گذشته گزارش دادند که برای اولین بار از سال ۱۹۹۴ و وقوع زمینلرزهی کالیفرنیا در ماه ژانویهی آن سال، گزارش فروش فیلمها منتشر نشده است.
گفتنی است که در سال ۱۹۹۴ عدهای در سایر نقاط آمریکا همچنان برای دیدن فیلم به سالنها رفتند، اما گزارش فروش فیلمها با تأخیر مواجه شد. این هفته برای اولین بار هیچ گزارش از فروش منتشر نشده است. البته این بدان معنا نیست که هیچ فیلمی در آمریکا به نمایش در نیامده و بلیت فروشی نکرده، اما هیچیک از استودیوهای بزرگ هالیوود رسماً فروش فیلمهایشان را گزارش نکردهاند و آژانس «کاماسکور» آمار فروش را در اختیار رسانهها قرار نداده است. بنابراین مانند این است که عملاً هیچ فیلمی در طول هفتهی گذشته فروش نکرده.
«باکس آفیس موجو» مینویسد آخرین روزی که گزارش فروش منتشر شده پنجشنبه ۱۹ مارس بوده است. در آن تاریخ ۲۳۳ سالن سینما فعالیت کردند و ۳۶ فیلم را روی پرده بردند و در نهایت ۱۴۳.۶ هزار دلار فروختند تا بدترین رکورد باکس آفیس از اکتبر سال ۲۰۰۱ یک ماه پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر رقم بخورد.
به این ترتیب آخرین گزارش ثبت شده از فروش آخر هفته به ۱۳ تا ۱۵ مارس برمیگردد که فیلمها در مجموع ۴۹.۵ میلیون دلار فروختند، رکوردی که از ۱۵ سپتامبر سال ۲۰۰۱ سابقه نداشت. صنعت سینمای آمریکا و شاید جهان در حالت «انتظار» به سر میبرد و هنوز کسی نمیداند که تعطیلی سالنها تا چه زمانی ادامه پیدا میکند و در صورت بازشدن آنها آیا سینماروها با وجود ویروس کرونا تمایلی به حضور خواهند داشت یا نه. فیلمهای جدیدی مانند «مولان» (Mulan) دیزنی، «سریع و خشن ۹» (F9)، «بیوهی سیاه» (Black Widow)، «یک جای آرام ۲» (A Quiet Place 2)، «وقتی برای مردن نیست» (No Time to Die) و بسیاری دیگر که قرار بود در یکی دو ماه آینده اکران شوند به تعویق افتادهاند و هرجومرجی تاریخی در هالیوود ایجاد شده است.
منبع: 30نما