لئوناردو دی کاپریو از دونالد ترامپ کاندیدای جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دلیل بی توجهی به وضعیت تغییرات آب و هوایی انتقاد کرد.
دی کاپریو برای انکار مساله تغییرات آب و هوایی از سوی دونالد ترامپ وی را سرزنش کرد. دی کاپریو که به توکیو رفته تا فیلم «بازگشته» را حمایت کند، این سخنان را به زبان آورد.
این بازیگر پرطرفدار گفت: ما نباید کاندیدایی داشته باشیم که به علوم جدید باور نداشته باشد و با چنین تفکراتی بخواهد کشور ما را هدایت کند.
دی کاپریو افزود: تغییرات آب و هوایی یکی از مهمترین مسایل دنیای امروز است که همه بشریت و آمریکا را متاثر میکند و همواره باید به این مساله توجه کرد.
دونالد ترامپ به تازگی گفته او باوری به این حرفهای مندرآوردی ندارد. او پیش از این هم گفته بود این حرفها خیلی خرج برمیدارد و یک بار دیگر هم از مساله گرم شدن زمین به عنوان گول زدن مردم نام برده بود که ساخته چینیهاست تا کارخانههای آمریکا را از کار بیندازند.
دی کاپریو که فعال زیست محیطی است و هزینه زیادی برای محافظت از اقیانوسها و حیوانات صرف میکند و نماینده سازمان ملل نیز هست، سال پیش قراردادی با شبکه نت فلیکس امضا کرد تا مجموعهای فیلم درباره مسایل زیست محیطی بسازد. او حتی در سخنرانی دریافت جایزه اسکار به این مساله پرداخت و گفت: تغییرات آب و هوایی یک مساله واقعی و جدی است که همین الان در حال وقوع است و همه باید با هم کار کنیم تا بتوانیم مانع آن شویم. باید همه رهبران جهان را که برای دفاع از بشریت به این مساله توجه میکنند، حمایت کنیم.
ژاپن یکی از کشورهایی است که در صید نهنگها به هیچیک از قوانین جهانی پایبند نیست و دیکاپریو به این ترتیب مردم ژاپن را نیز مخاطب حرفهای خود قرار داد.
همچنین دی کاپریو برای حمایت از محیط زیست کره زمین لئوناردو دی کاپریو به وسیله بنیادی که برای حمایت از جانوران در حال انقراض تاسیس کرده برای فیل ها و کرگدن های سوماترا پناهگاه می سازد.
به گزارش ایسکانیوز، بازیگر «گرگ والاستریت» در توضیح عکسی که در صفحه مجازی خود منتشر کرده، نوشت : «جنگلهای بارانی لیوسر یکی از بهترین سکونتگاههای باقیمانده برای گونه در خطر انقراض فیلهای سوماترا است. مسیرهای مهاجرت باستانی فیلها در این جنگلها هنوز محل رفت و آمد فیلهای سوماترا است. اما با گسترش کشاورزی و تخریب جنگلها این مسیرها در خطر نابودی قرار دارند، و اگر این اتفاق بیافتد فیلها برای یافتن منابع آب و غذا با دشواری روبهرو میشوند. بنیاد لئوناردو دیکاپریو از شرکای محلی برای پدید آوردن یک سکونتگاه در اکوسیستم لیوسر به عنوان آخرین پناهگاه جانورانی مانند اورانگوتان سوماترایی، ببرها و کرگدنها حمایت میکند.»
از سوی دیگر هشتاد و هشتمین دوره از مراسم اسکار هم برگزار شد و در جریان اش بهترین ها و برترین های سال در صنعت سینما معرفی شدند.
رضا داورپناه در وب سایت مجله دیجی کالا نوشت: هشتاد و هشتمین دوره از مراسم اسکار هم برگزار شد و در جریان اش بهترین ها و برترین های سال در صنعت سینما معرفی شدند. در جریان این مراسم تعدادی زیادی از عناوین، بازیگران و دست اندرکاران صنعت سینما که بهترین نمایش را طی یک سال گذشته در صنعت سینما داشتند، معرفی شدند و نشان اسکار به آن ها تعلق گرفت.
در میان تمام نشان های اسکاری که به بهترین ها و برترین های سال اهدا شد، نشان بهترین بازیگر نقش اول مرد، اهمیت ویژه ای داشت. اهمیت از این حیث که «لئوناردو دی کاپریو»، هنرپیشه ی میان سال هالیوودی سرانجام بعد از 5 دوره نامزدی در رشته ی بهترین هنرپیشه ی نقش اول مرد، سرانجام موفق شد نشان اسکار را به خودش اختصاص بدهد.
به همین بهانه تصمیم گرفتیم نیم نگاهی بیاندازیم به فیلم هایی که دی کاپریو به خاطر حضور در آن ها نامزد دریافت جایزه ی اسکار شد؛ اما نتوانست این نشان را با خودش به خانه ببرد.
1- فیلم «چه چیزی گیلبرت گریپ را آزار می دهد؟» (1994) در نقش «آرنی»
این فیلم اثر کارگردان سوئدی Lars Sven Hallström، سازنده ی فیلم مشهور «شکلات» است که تاکنون سه بار نامزد دریافت جایزه ی اسکار شده است. شب برگزاری مراسم اسکار سال 1994 برای دی کاپریو، شب مهمی بود.
برای یک بازیگر جوان، نامزدی اسکار در 19 سالگی می تواند اتفاقی خارق العاده باشد. دی کاپریو در آن سال برای بازی در فیلم «چه چیزی گیلبرت را آزار می دهد؟» (What’s Eating Gilbert Grape) در نقش «آرنی»، برادر کوچک تر «گیلبرت» (با بازی «جانی دپ») برای اولین بار نامزد جایزه ی اسکار شد.
از مهم ترین ویژگی های این نقش برای او بازی به عنوان فردی بود که مشکل عقب ماندگی ذهنی داشت و متکی به برادرش بزرگ شده بود. از تاثیرگذارترین صحنه های فیلم، صحنه ای است که در آن گیلبرت، آرنی را رها می کند تا خودش حمام بگیرد و وقتی برمی گردد با او مواجه می شود که هم چنان در وان است، در حالی که دارد از سرما می لرزد.
دی کاپریو در مراسم اسکار، برنده نشد و اسکار آن سال به «تامی لی جونز» رسید؛ اما بسیاری از منتقدان بازی خوب دی کاپریوی جوان را در این فیلم تایید کردند و خبر از ظهور ستاره ای جدید در سینما دادند.
2- فیلم «هوانورد» (2005) در نقش «هاوارد هیوز»
این فیلم دومین تجربه ی دی کاپریو با «مارتین اسکورسیزی» (Martin Scorsese) بعد از فیلم «دار و دسته ی نیویورکی ها» بود. او در این فیلم در نقش «هاوارد هیوز»، کارگردان، تهیه کننده و خلبان پرآوازه ی آمریکایی از اواخر دهه ۱۹۲۰ تا اواسط دهه ی ۱۹۴۰ بازی کرده است. این فیلم که یک درام اتوبیوگرافیک محسوب می شود قسمتی از زندگی و خلبانی هاوارد هیوز را نشان می دهد. هیوز دچار اختلال وسواسی جبری بوده و همواره دنبال شکستن رکوردهای سرعت و فاصله پرواز بود.
نکته ی جالب در مورد نقش دی کاپریو در فیلم این بود که این بار هم برای بازی در نقش فردی غیرعادی که معمولا دارای مشکلات ذهنی خاصی است، به عنوان نامزد اسکار معرفی شده بود. در واقع دی کاپریو در این نقش به خوبی توانسته بود وجود اختلالات روانی در شخصیت هاوارد هیوز خلبان را بازسازی کند. همین باعث شد که بسیاری از منتقدان آن سال ها او را استاد بازی اگزجره و برون گرا خطاب کنند.
او که هشت سال بعد از بازی در فیلم مشهور «تایتانیک» دنبال احیای شهرت از دست رفته ا ش بود، در این دوره هم برنده ی جایزه اسکار نشد. دی کاپریو رقابت را به Jamie Foxx که برای بازی خیره کننده اش در فیلم «ری» (Ray) نامزد شده بود، باخت و دست خالی از مراسم اسکار بیرون آمد.
3- فیلم «الماس خونین» (2006) در نقش «دنی آرچر»
دی کاپریو در این فیلم در نقش یک قاچاقچی الماس ظاهر شده بود. او برای بازی در این نقش ماه ها در غرب آفریقا زندگی کرد و تلاش بسیار کرد تا لهجه ی زیمبابوه ای را به خوبی فرا گیرد.
اما بعد از ماه ها تلاش پس از برخورد و هم صحبتی با چندین تن از بومیان همان جا متوجه شد اصلا نمی تواند به خوبی به زبان آن ها صحبت کند و به گفته ی کارگردان فیلم لهجه ی او بیش تر شبیه استرالیایی شده بود تا زیمبابوه ای. به همین خاطر دی کاپریو دوباره چند معلم بومی دیگر استخدام کرد تا بتواند از پس نقش دشوارش به خوبی بر بیاید.
او در همین سال بازی در فیلم دیگری از اسکورسیزی به نام Departed را هم انجام داده بود. به همین دلیل، بسیاری او را شانس اول برنده شدن اسکار می دانستند. اما در شب برگزاری اسکار 2006، او این بار اسکار را به Forest Steven Whitaker، بازیگر آفریقایی تبار فیلم «آخرین پادشاه اسکاتلند» باخت.
4- فیلم «گرگ وال استریت» (2013) در نقش جردن بلفورت
دی کاپریو همیشه عنوان کرده است که عاشق همکاری با اسکورسیزی بوده و همیشه از اسکورسیزی به عنوان استاد خود در بازیگری و سینما یاد می کند. دی کاپریو حتی در آخرین حضورش در اسکار هم دوباره از اسکورسیزی تشکر ویژه کرد.
گرگ وال استریت پنجمین تجربه ی مشترک دی کاپریو با مارتین اسکورسیزی بعد از فیلم «جزیره ی شاتر» بود. در این فیلم دی کاپریو در نقش «جردن بلفورت» یک بورس باز حرفه ای و در عین حال یک معتاد بالفطره ظاهر شد. این فیلم هم مثل بیش تر فیلم های اسکورسیزی یک درام بیوگرافیک بود که با اقتباس از گرگ وال استریت، کتابی که این بورس باز معروف در مورد زندگی خودش نوشته، ساخته شده بود.
گفته می شود بلفورت واقعی بعد از دیدن فیلم روی پرده آن قدر جذب بازی دی کاپریو شده بود که با وی تماس گرفته و پیشنهاد سرمایه گذاری در بورس را داده است؛ چون معتقد بود شخصیت دی کاپریو با این کار خیلی هماهنگ است.
نکته ی دیگری که در مورد نقش دی کاپریو وجود دارد این است که او، باز هم به خاطر بازی برون گرایانه در قالب یک شخصیت با ویژگی های رفتاری خاص، نامزد جایزه ی اسکار شد. این بار دیگر قبل از برگزاری آکادمی اسکار در مقابل عده ای که دی کاپریو را شانس اول برنده شدن اسکار می دانستند، عده ای دیگر هم وجود داشتند که معتقد بودند، وی جایزه را نمی برد؛ چون دی کاپریو را استاد برنده نشدن در اسکار می دانستند!
جالب این جاست که پیش بینی این عده هم محقق شد و اسکار این دوره به «متیو مک کانهی» برای بازی در فیلم سینمایی «باشگاه خریداران دالاس» رسید.
5- فیلم «بازگشته» (2015) در نقش «هیو گلاس»
دی کاپریو در این فیلم تقریبا هر کاری را که می شد انجام داد تا این بار دیگر بازگشته ای تنها نباشد. او به عنوان یک شکارچی به تنهایی چند مرد جنگی را از پای درمی آورد، همسر و فرزندش را از دست می دهد، گرسنگی و سرمای شدید را تحمل می کند، با یک خرس گریزلی مبارزه می کند و حتی مجبور می شود نقش مرد مرده را در مبارزه بازی کند تا بتواند سرانجام، برنده ی جایزه ی اسکار امسال بشود.
او در اولین همکاری اش با «اینیاریتو» در نقش یک شکارچی سفید پوست ظاهر شد که تنها در جنگل رها شده و برای زنده ماندن تلاش می کند. رقیب سرسخت او در میان بازیگران امسال «مت دیمون» بازیگر فیلم «مریخی» بود که برای بازی در این فیلم، جوایز زیادی را هم برده است.
اما در مراسم اسکار، بازی دی کاپریو بالاخره نظر مثبت داوران آکادمی اسکار را جلب کرد. این نقش سرانجام برای وی جایزه ی اسکار را به ارمغان آورد و کمک کرد تا او این بار دیگر بازگشته ی بی اسکار نباشد.
منبع: کافه سینما